”Boney M” — featuring ”Juha Tapio”

Sanoma kirkosta

Mietitkö koskaan, mitä olisi voinut olla? Mitä, jos olisit silloin tehnyt sen? Jos olisit lähtenyt? Jos olisit tarttunut asiaan ja muuttunut? Tai mitä, jos Juha Tapio olisi laulanut Boney M:ssä? Tämänkertainen Antti Kaukomaa -ralli on näiden kysymysten äärellä.

Olin viime sunnuntaina kirkossa, ja pappimme puhui siitä, mikä on meidän identiteettimme ja potentiaalimme. Yhtenä lähdeaineistona — tietysti Raamatun ohella — hän käytti urheilulääkäri Aki Hintsan kirjaa Voittamisen anatomia, jossa Aki kiteyttää menestyvien ihmisten onnistumisen kolmeen itselle esitettyyn kysymykseen jotka hän nimeää coreksi:

  • Tiedätkö, kuka olet?
  • Tiedätkö, mitä haluat?
  • Hallitsetko omaa elämääsi?

Kesken saarnan lähetin itselleni whatsapilla tämän laulun kertosäkeistön sanat jotka siinä kuunnellessa Akin ajatusten pohjalta kirjoitin. Kirkossahan puhelimen käyttö on tuomittavaa, mutta annetaan nyt armon käydä oikeudesta tämän kerran. Mitäs sitä nyt ei taiteen eteen tekisi!

Nyt kun laulu on tehty, niin pitäisikö lukea se kirjakin? Siis se Akin kirja.

Kitara

Tänä maanantaina istuskelin kotisohvalla ja kaivoin pitkästä aikaa akustisen kitaran laatikosta. Olin juuri katsellut juutuubista 90-luvun ikonin Lisa Loebin upeaa versiota hitistään Stay,  jossa hän oli vetänyt kapon aivan tappiin. No minä siitä innostuneena vedin omani viidenteen väliin ja aloin rämpyttää. Kitarasta ilmestyi yllättäen Juha Tapio. Mysterious are the ways of the Lord! Tästä sitten syntyi tämän kertaisen laulun säkeistöosuus, jonka tuunasin kertoon sopivaksi.

8_img057-4

On muuten upeeta, kun parissa päivässä voi tehdä tällaisen iskelmän harrastestudiossa. On tää teknologia upeeta.

Niin, se kerto johon sanat tehtiin kirkossa, se on Boney M:ää ja vanhaa eurodiskoa. Tälläkertaa siis olemme varsinaisen sillisalaatin eli fuusion ääressä. Boney M featuring Juha Tapio by Antti Kaukomaa; genre gospel.

Vene

Kävin eilen veneellä ja kuvasin musiikkiin videon. Ei tämä nyt kovin monimutkaista ole. Tällainen tuli:

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s