Lataa levy!

Jopas! Sain lopultakin kuusi kappaletta viimeisteltyä ja julkaisuun. Hauska projekti.

Antti Kaukomaa_album_art

Päätin jokunen viikko sitten, että viimeistelen muutaman Antti Kaukomaakappaleen levyksi asti. Korjaan tekstejä, soittoja, lauluja, miksaan uudelleen, masteroin, ja julkaisen. Olen myös niin vanhanaikainen henkilö, että tykkään albumeista; kokonaisuuksista joissa kappaleiden järjestys on mietitty, niiden maailma ja äänitasot sopivat toisiinsa, ja kokonaisuudella on jonkinnäköinen dramaattinen kaari: alku, välihuipennus ja loppu. Nyt siis julkaisin Spotifyalbumin Antti Kaukomaa: Jäätelöä ei saa kuin kaupasta sekä valokuvasarjakoostelman (=video ilman liikkuvia häiriötekijöitä) nimikkolauluun Facebookissa. Albumin kappaleet ovat

  1. Jäätelöä ei saa kuin kaupasta
  2. Luumupuu
  3. Pieni poika
  4. Juha Lehtonen
  5. Perhonen
  6. Saunalaulu

Jäätelöä … ja Saunalaulu, eli levyn avaus ja lopetus ovat kovin syksyisiä. Mutta syksyhän on hienointa aikaa! Luumupuu puhuu itsensä voittamisesta — siis muun muassa tämän levyn tekemisestä, Pieni poika työelämän paineista ja Perhonen lasten kasvamisesta. Näistä lauluista Juha Lehtonen on teksteiltään kokonaan uusi kappale. Se kertoo toisen divisioonan jääkiekkojoukkueen pakista, joka nauttii pelistä, mutta ei ikänä päässyt NHL:ään. Oman elämänsä kunnioitettava sankari.

Ja kaikki sävellykset, sanotukset, laulut ja soitot ovat itse omilla käsillä omassa työhuoneessa tehtyjä. Paukolan Kari toimi hommassa ihan oikeesti tuottajana niin, että hän lopulta oli mukana valitsemassa laulut levylle, auttoi sovitusten ja laulujen viimeistelyssä, oli kanssani masterointiretkellä Kuhmoisissa ja on muutenkin ollut korvaamattomana apuna tässä harrastuksessa. Masteroinnin teki Virtalähde Masteringin Jaakko Viitalähde. Minä ja Karppa kytättiin selän takana.

6_img244

Kyttäystä

Osana tätä projektia mietin myös äänitteen visuaalista ulkonäköä. Päätin tehdä kaikki kuvamateriaalin perinteiseen mustavalkovalokuvaukseen perustuen.

6_img272

Hasselbladin laajakulmakamera ja vedoksia

Kaikki kuvat siis ovat itseni ottamia ja kehittämiä. Tämäkin sitä käsinetehtyä — kuten musiikki. Ja julkaiseva taho on Levy-yhtiö Käsintehtyä Musiikkia. Vielä joskus tehdään kunnon vinyyli levynkansineen ja muineen, mutta nyt siis tämä.

Antti Kaukomaa: Jäätelöä ei saa kuin kaupasta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s