Saunalaulu

Olen viimeisen vuoden aikana kuvannut paljon filmille. Se on harrastuksena vienyt aikaa laulunteolta. Harmi, että vuorokaudessa on ainoastaan 23-25 tuntia riippuen siitä, ollaanko juuri sinä päivänä siirtymässä talviajasta kesäaikaan tai toisinpäin — tai sitten ei.

Sekä musiikissa että kuvaamisessa vähän on enemmän ja yksinkertainen on kaunista. Kummallekin harrastukselle syksy on parasta aikaa, sillä silloin ajatus ja ilma tiivistyy, ja turha juoksentelu vähenee. Vallankin valokuvaamiselle, kesä on oikeastaan turha vuodenaika. Tämä on henkilökohtainen vahva mielipiteeni.

Tein laulun tästä vuodenajasta. Syksy on hienoa aikaa ja motivoi tekemään alastomia kappaleita. Tässä laulussa ei olekaan kuin A ja B osa, sekä väli-intro. Ei edes kertoa ole rakennettu sen paremmin kuin sooloa. Niitä ei nyt tarvita. Vähän introssa ja väleissä vibrastelen melodicalla, tuolla lahjattomien huuliharpulla. Ja kokonaisuus saadaan kasaan reilusti alle kolmessa minuutissa. Nopeammin, kuin valon mittaaminen, aukon ja ajan säätäminen ja sommittelu perinteisessä maisemakuvauksessa. Kännykällä tietysti voi purskemoodissa ottaa 20 kuvaa sekunnissa ja musiikissa vastaavia esimerkkejä löytyy lukemattomia. Mutta ei nyt mennä sinne, ei.

Instrumentointi on pianoa ja hieman säestystä. Rummut on jätetty pahvilaatikoihin, ja rytmisoittimena toimii koulutriangeli ja putkellinen herneitä. Kovia. Jos tarkkaan jaksat kuunnella kappaleen loppuosaan, voit tunnistaa takaa mandoliiniorkesterin. Näin on, soitin muutamat maduskat sisään syyspäivien ratoksi.

3AJ_5289.JPG

Syksy on ihmisen parasta aikaa! Cookie-koira on vähän että noinkohan.

Tässä syksyinen Antti Kaukomaan käsintehty saunalaulu. Hienoa syksyä kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s