Levyprojekti

Kuuntelin tässä muutama viikko sitten näitä laulujani. Monessa niissä harmittaa tietty epätasaisuus. Jossakin sävellaji on väärä, toisessa lauluraita on vähän mitä sattuu, ja kolmas on tekstiltään keskeneräinen. En ole asioista yöuniani menettänyt, sillä koko Antti Kaukomaa -projektin tarkoitushan onkin ollut eräänlainen pöytälaatikkokirjoittelu, eli omien teosten muistiinlaittaminen.

No,  koiran kanssa lenkillä tuli kuitenkin mieleen, että mitäs jos valitsisisin —katskokaa nyt tuotakin sanaa; eikös ole komea kieli — neljä viisi kappaletta, ja koittaisin viimeistellä ne ja julkaista Spotifyssa Antti Kaukomaa -minialbumina. En tiedä yhtään miten tällainen tapahtuu, mutta sehän tässä hauskaa onkin. Kokeillaan!

Ihan ensimmäiseksi tiesin tarvitsevani tähän hommaan tuottajan joka pitäisi homman edes jossain määrin rehellisenä. Riemukseni armoitettu luonnonvire Kari Paukola lupautui auttamaan. Hän on muutenkin viimeisen kahden vuoden aikana opettanut minulle äänestä enemmän kuin olin siihen saakka kokonaisuudessaan osannut. Pyysin, että Karppa ei päästäis mua liian helpolla vaan vaatisi uudelleenottoja, sovitusten viilaamisia, ja muita niin, että päästään niin pitkälle kuin tällä sapluunalla on mahdollista. Karppa lupautui.

Valitsimme ensin muutaman laulun joita aloimme työstää. Työn alle otimme ”Pieni poika” -slovarin, ”Jäätelöä ei saa kuin kaupasta” -eurorallin ja yhden uuden laulu, joka on jo julkaistun “Valkoinen” -vitsin uudelleenkirjoitus. Muutimme sävellajeja, laulamme juuri lauluja uusiksi, ja korjailemme ohilyöntejä. Josko pukinkonttiin tästä Spotifylevy? Ymmärtääkseni sen voi Spotifysta suoraan tilata postin joulukääreissä.

Pidän teidät ajan tasalla. Voi olla, että menee vielä kiville.

2 vastausta artikkeliin “Levyprojekti”

  1. Tulee olemaan tosi hienoa, jos jaksat jatkossakin kertoa aika yksityiskohtaisesti kaikista kohennuksista, uudelleenotoista, sävellajinvaihdoksista sun muista virityksistä, joilla nostetaan ennestäänkin erittäin muikea tuotanto seuraavalle tasolle.

    T nimimerkki ”mihin rakoon saan höylätä tämän muovin” 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s